Боклукът (и) Бойко

12 03 2009

Този пост ще прозвучи много грубо. А всъщност е плод на едно мое чудене. Нищо лично, кмете!

Замисляли ли сте се защо от близо седмица София е зарината в боклук? Отново! Замисляли ли сте се защо от 5 и повече години никой не може да реши проблема с извозването на сметта на мултимилионната ни вече столица?

Май му мислихме на времето – като избирахме Бойко Борисов. Тогава Той обещаваше да ни спаси от целия боклук – и от отпадъците, и от човешкия боклук в политиката. И хората Му повярваха.

Постепенно обаче се оказа, че Той не може да се справи с нито едното от двете. Опита да изгони Вълка, после не успя да се справи с фалиращата Новера (или просто все още не е успял да я фалира) и започна да дава концесии на нови и нови фирми с нови и нови конкурси. Тук правя уговорката, че в случая администрацията на Бойко и самият Бойко не са много различни неща, ако някой тръгне да спори, че Общината и Кметът не е едно и също.

Бойко почна и да вкарва в политиката „нови лица“ и да събира от-немай-къде политически хамелеони. Те вероятно ще се окажат същите като боклуците, които ни управляват вече 20 години откакто сме уж демокрация.

picture-2

Ето я и моята питанка: Какво ще стане, ако сега цялата блогосфера започне да пише за „боклук“, като навсякъде слага препратка към страницата на кмета Бойко Борисов на сайта на общината? Да, същото, което се случи с асоциацията „правителство = провал“ преди месец.

Да опитаме, защото вече замириса прекалено силно.


Действия

Information

Вашият коментар