Какво НАТО, какви 5 лева?

30 03 2009

Днес пресцентърът на правителството ПИС разпространи писмото на Барак Обама до премиера Сергей Станишев по повод 5-годишнината от присъединяването на България към НАТО.

Уважаеми г-н министър-председател,

Поднасям искрените си поздравления към народа на България по повод петата годишнина от присъединяването на държавата ви към НАТО. Съединените американски щати са горди да застанат рамо до рамо с България като съюзници и приятели в изграждането на постиженията на НАТО за повишаване на сигурността и просперитета на нашите нации.

Сега когато празнуваме десетгодишнината от разширяването на НАТО ние отдаваме дължимото на смелото лидерство на най-новите членове на Алианса и на гражданите, които подкрепиха техните усилия. България успя да постигне членство в НАТО чрез упорство и осъществяване на политически, икономически и свързани с отбраната реформи, които представляваха предизвикателство за нея. Участието на Вашата страна в операциите на НАТО и обвързаността й с ценностите, които определят нашия Алианс, са завет за продължаващата трансформация на НАТО и доказателство за дълготрайните ползи от разширяването на НАТО.

Трябва да останем предани на нашите споделени цели за обединена Европа, свободна и мирна, и да запазим вратата на НАТО отворена за нации, които имат готовност и могат да носят отговорностите на членството. Трябва да продължим да подкрепяме тези, които се стремят да се присъединят към НАТО. Успехът на България е ярък пример, който другите да следват.

Искрено Ваш,

Барак Обама
Г-н Обама, какво НАТО, какви 5 лева? Армията ни вече е два взвода заради това НАТО, а съюзниците ни не видяха особено голяма полза от нашето членство. Иначе пък имотите на армията си се заменят за кофти парцели и всички са доволни. Иначе половинвековните ни амуниции си гърмят без проблем – ама от старост и то точно когато не трябва.

Само Ви пожелавам да не Ви се налага да разчитате на съюзник като България за следващите си войни, че положението е трагично.

Реклами

Действия

Information

2 коментара

25 05 2011
Hotel Adacule

Супер статия :))) За първи път влизам тук и искам само да ви поздарвя за труда- яко местенце сте си спретнали тук и с удоволствие ще наминавам по често :))

28 09 2012
парфюм

Чудесно е че правителството ПИС разпространи писмото на Барак Обама до премиера Сергей Станишев по повод 5-годишнината от присъединяването на България към НАТО.Добре е че оценяват, че сега когато празнуваме десетгодишнината от разширяването на НАТО ние отдаваме дължимото на смелото лидерство на най-новите членове на Алианса и на гражданите, които подкрепиха техните усилия. България успя да постигне членство в НАТО чрез упорство и осъществяване на политически, икономически и свързани с отбраната реформи, които представляваха предизвикателство за нея.Доста ни костваше така е.Но при нужда не знам кой ще се отзове.Трябва да внимаваме.Хубава статия и благодаря, че я сподели с нас.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: