Пролетна София

30 03 2009

Докато си търся квартира и се чудя защо в София една боцсониера струва колкото един двустаен, да видим каква е разликата между крайните квартали и центъра. За Обеля няма да казвам каква мизерия е, защото всички знаят. Ето какво става обаче на Орлов мост. Честита първа пролет!

Update 31.03.2009. Снощи точно на метър от кофите с боклук горе видяхме готина бележка, залепена на един паркирал неправилно на тротоара автомобил. Най-странното е, че тя е залепена, защото… пречи на други автомобили да паркират неправилно.

img_0392img_0394It’s a sad mad world…

Реклами

Действия

Information

7 коментара

30 03 2009
Василена

Имам една любима снимка на телефона още от миналото лято, когато чаках един приятел на площад „Славейков“ и за малко не си глътнах езика от наглостта на шофьор, който си паркира необезпокояван точно на тротоара. Снимката обаче е в София, а аз съм в Холандия. Човекът обаче невъзмутимо се качи с целия автомобил на тротоара и щастливо отпраши по задачи.
Относно боклукът няма да коментирам – вече май няма смисъл.

31 03 2009
Люси Сетиян

Все пак хората са учтиви. Блъскат се по градския транспорт, мятат си гнусния боклук през прозоцера на вкъщи-то или на колата. Друг път пък решават да полеят някоя градинка с личните си течности, да пийнат бира и да засадят бутилката в парка. Нерядко пък идеалният център на столицата е заринат от нетолкова идеални преспи и бали кочиновщина, която ние сами с труд и усърдие създаваме. Дали се чисти е друг въпрос. Затова пък чужденците ни се радват и като дойдат гледат и да възхваляват архитектурата на „древните“ фрески и форми на покривите, за да не се налага да поглеждат надолу.

1 04 2009
Александър Кръстев

Радвайте се, ситроенът вече го няма 🙂

1 04 2009
nname.org

Послеписът е доста тържествен 🙂

26 07 2009
МариЯна

Не знам за Обеля, но аз живея много близо до Обеля – в Надежда и искам да подчетая, че улицата ни се мете всяка сутрин и никога (за трите години, прекарани тук) не ми се е случвало кофите и контейнерите да преливат!!!

28 09 2012
парфюм

Много е грозна тази гледка на препълнени кофи и спрели коли на тротоара,където човек да не може да мине по спокойно и трябва да стъпва на улицата където карат като не нормални.Като през този сезон е добре, но като стане по студеничко и никъде не е изчистено от снега, тогава е пълен ад за нас пешеходците.Страхотна статия поздравления. И с тези не спирни плакати и реклами,които само лепят денонощно няма спасение.При по силен вятър падат и ето ти боклуци.Гледайки тази статия и виждайки тези снимки някой чужденец..какво ли би си помисли.Интересно ми е толкова много закони има, а е толкова сложно да се спазват.И още по сложно да бъдат наказвани нарушителите.Продължавай да публикуваш блога ти е страхотен.

10 10 2012
почивки

До кога ще са тези проблеми с това паркиране и пълни кофи не мога да разбера.Колко закона с приеха и нищо ефикасно.Тези снимки, които ни предоставяш са поредното доказателство за наглостта на шофъорите.Как да мине човек от там пък камо ли майка с дете в количка, трябва да излезе на улицата, където е още по опасно.И тези надписи и табели.Където се обърнеш драсканици и по градският транспорт.В центъра трябва да минават по на често камионите за смет, макар, че е доста натоварен трафика през деня и може би с това се съобразяват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: