Синя битка

15 11 2008

Само месец остава до така чаканите от синия електорат избори за нов шеф на СДС. След като в началото на седмицата стана ясно, че настоящият председател на партията Пламен Юруков няма да се кандидатира за втори мандат, пътят на седемте претенденти за лидерския пост е малко по-чист.

Компроматната война срещу Юруков, която той дава като един от мотивите за своя отказ, най-вероятно ще се разрази с пълна сила в оставащите дни до избора на 14 декември. Още повече нажежават обстановката лобитата, които евентуално биха защитавали при евентуалното си избиране някои от кандидатите. Въпреки всичко, най-убедително ми звучат имената на Марио Тагарински, Александър Йорданов и Мартин Димитров. Просто защото са познати имена и с утвърдени позиции в партията.

Някак ми се иска да повярвам, че новият шеф на сините ще се казва Мартин Димитров. Не защото е един от най-активните депутати в парламента, не защото е може би най-малко опетненият от съмнителни сделки от всички кандидати, а защото в последните месеци показва, че идеите му са истински десни и съвременни и защото оставя ясна диря в една много важна част от обществото – зараждащото се в интернет гражданско общество.

Следя доста отблизо работата на Мартин вече близо 2 години и искрено се радвам на последователността в дейността му като депутат и в ЕП, и в Народното събрание. С ръка на сърцето заявявам, че той е най-открития политик, който България е имала в последните 10 години – единствен от всички депутати, които имат „блогове“ отделя много от личното си време за своите партньори в интернет (и потенциални избиратели, разбира се, не бива да се залъгваме). И именно с това Мартин печели симпатизанти, за разлика от всички останали, които оставят секретарките си да пишат в личното им пространсто в интернет. И то печели неслучайни симпатизанти.

Абсолютно гарантирано е, че през следващия 1 месец ще научим много за всички 7 кандидати. Много повече, отколкото досега сме знаели – различните близки до СДС медии ще подкрепят различен кандидат, а информацията, която ще разпространяват може да изненада всички. Истината обаче е, че изборите за НС’2009 вече започнаха и сега е времето, в което ще разберем дали сините са готови да се върнат във властта с подходящия партньор.

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: