Медиите пак подкараха игрите с sms-и

4 11 2008

Отдавна реклами за изпращането на sms-и, за да провериш дали гаджето ти не ти изневерява случайно и дали е партньорът на живота ти въобще, ни заливат от телевизиите, а почти постоянно в долната част на екрана виждаме как Митко обича 63% Надя. Горката – можеше да е поне на 70%.

След като вече няколко години мобилните оператори и частни фирми ползваха ефирите на младежките музикални телевизии, за да рекламират всякакви игри за „познаване и разгадаване“ на всякакви неща, медиите започнаха да си вършат работата и да душат около тях.

Още през януари Комисията по хазарта (ДКХ) се закани да налага глоби, а днес Новинар напада директно кампанията на Globul за спечелване на Mercedes-и. От редакцията на про-Бойко вестника твърдят, че преди да напишат editorial-материала, са изхарчили над 1500 лева в играта. Въпреки че именно те пуснаха преди 2 седмици безпробемно пиар материал за тази игра. Явно има по-силен рекламодател в цялата история.

Остава да видим дали някой друг от кучетата-пазачи ще „залае“ срещу подобен род игри. Може и да има някакви наказания от ДКХ. Сега обаче, като накажат операторите, Надя едва ли ще е по-щастлива и едва ли Митко ще я заобича повече, но има по-голям шанс тя да спре да вярва на подобни глупости.

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: