МВР се вмирисва откъм главата

11 04 2008

Имало едно време раздвоен герой, който се наричал Хамлет. Той помислил, помислил и казал: „Има нещо гнило в Дания!“. Малко след това осъзнал, че въпросът е „Да бъдеш или не?!?“. Няколко века по-късно се родил друг герой, майка му и баща му го кръстили Румен. Румен Петков. И точно като герой на Ян Флеминг обичал да си играе на „Стражари и апаши“ с лошите. Та накрая забравил от кои е точно. Тогава сънародниците на Хамлет, а и много други, започнали да си казват „Има нещо гнило в България!“. А за Румен Петков останало само да се пита „Да подадеш ли оставка или не!?!“. Естествено, нямал никакво намерение да подава оставка.

Иначе днес, на поредното раздаване на ключове за нови патрулни автомобили, беше май първия път, в който Румен Петков не си позволи да се изгаври с журналистите. Разбира се, тръгна да си ходи без да отговаря на въпроси, но и те понякога си вършат функциите. Та изведнъж се подава микрофон със синьо кубче и се чува: „Та, кога, г-н Петков, ще си подадете оставката? След като имате 3 големи грешки, не следва ли да напуснете поста?“. И следва 20-секундна пауза, която едва ли е попаднала в централните емисии. Отново песоглавска физиономия. И после оправдания като виновно дете пред майка си и молби да се изчака вотът на недоверие. Малко по-късно той, очаквано, не мина.

И така цяла България вижда вмирисаната глава на една отдавна прогнила институция. МВР е прогнило е чак до най-тънките костици – дори и най-ниските звена в полицията. И когато си получат заслуженото за наглостта, стават скандали. А когато Росен Цветков от БНТ най-накрая зададе неудобен въпрос, всички си мълчат.

Та, другарю Петков, „Оставка?“

Реклами

Действия

Информация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: