Дали ако Румен Петков беше шеф на БДЖ трагедията щеше да се случи?

4 03 2008

Всеизвестната тайна, че от кризисен пиар има нужда, когато някой не си е свършил работата навреме. Сега и БДЖ, и Министерството на транспорта имат отчайваща нужда някой да измие срама от нелепата смърт на деветимата пътници от влака София-Кардам. Министър Петър Мутафчиев всеки ден повтаря, че е готов да подаде оставка. Държавата пък дава едва по 10 хиляди на семействата за загиналите.

В същото време МВР има постоянно положително присъствие в медиите, а Румен Петков се изживява като доайен на медийните изяви. Той обаче прави и друго – все някак успява да изкара някоя нова придобивка за полицията. Последното, с което могат да се похвалят родните „пазители на реда“ са нови червени партулни автомобили Opel Astra, внесени от Generous Auto. Да си представим сега, че Румен Петков беше министър на транспорта. Всеки влак щеше да се движи навреме, във всеки вагон щеше да има поне по 2 пожарогасителя, кондукторите щяха да респектират нередовните пътници. Вместо полицейска държава щяхме да сме жепейска държава.

Е, Румен Петков също нямаше да си подаде оставката след трагедията край Червен бряг. Просто си е нагъл. Мутафчиев обаче също е нагъл. Цяла седмица обяснява, че може да си подаде оставка. Достатъчно.

ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА, МИНИСТЪР МУТАФЧИЕВ!

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: