Вотът на недоверие с провали… пак

22 02 2008

leading_2206_bg.jpg

Не че можеше да стане нещо друго, нещо ново, нещо изненадващо. Макар и обединена до край, опозицията не успя да събори кабинета, обвинявайки го в корумпираност. Така четвъртият вот на недоверие към правителството на Станишев завърши с неуспех, но след него има поне няколко неща, които провокират размисъл.

Първо, опозицията вече не е съвсем същата. Вярно е, че не е възможно всички опозиционни сили да се съберат като управляващи в бъдеще (това не е и необходимо), но поне прецедентът да бъдат обединени, е добър факт. Да видиш Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов… под знака на една кауза не се случва всеки ден. И си струва гледката!

Смешното в цялата история е, че и в деня на дебатите, и днес, когато протече гласуването, корумпирани се изправиха срещу корумпирани. Корупцията е в лагера на управляващите, но защо да не допуснем съвсем спокойно и че се намира и в средата на опониращите?

Другата смешка – протестът вчера, организиран от Обединената опозиция. Едно, че не се сбъднаха прогнозите за десетки хиляди на площада.А и митингът не продължи повече от 4 часа. А да се крещи и вика пред парламента можеше до 22 часа. Само че нямаше кой…

Сега „загубилите“ опозиционери казват, че този вот е бил един от най-силните, че се е видяло много ясно колко корумпирано е правителството, а също и че г-н Станишев не става за политик… ама изобщо. Единението им пролича и при масовото им излизане от пленарната зала след гласуването.

Каквото и да си говорим обаче, кабинетът си остава жив и здрав. Докогато може!

***Предишните три вота срещу кабинета бяха във връзка конкретни секторни политики на правителството – несправяне с бедствията и авариите (ресорът е на министър Емел Етем – ДПС), проблеми в здравеопазването (ресорът е на министър Радослав Гайдарски – Коалиция за България), проблеми в образованието (ресорът е на Даниел Вълчев – НДСВ).

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: