Как ще ги стигнем?

10 01 2008

Американците вече не са на мода за догонване. Цяла България вече знае, че те са скучни и освен във финансово отношение не ни превъзхождат с нищо. На гърците принципно не се харесваме особено и нямаме особени мераци да ги гоним, въпреки че дават добър пример. Хит сега е Италия, където в Неапол по улиците горят боклук, гражданите се бият с полицията, а камората е поставена под натиск.

naples.jpg      Сн. DPA

Какво би трябвало да ни притеснява в случая? Трябва да ни притеснява това, че от няколко месеца българските пенсионери протестират всяка седмица, а никой не взема апелите им насериозно. Трябва да ни притеснява и това, че вече втора година София има сериозен проблем със своя боклук, а никой не взема насериозно протестите на суходолци.

Истината е, че не само камората в Неапол се е сраснала с местната власт в третия по големина италиански град. Съмнителен е начинът, по който дълги години чистотата в София се подсигуряваше от фирми на доказани мафиоти. След като Вълка си замина, договорите бяха прехвърлени в не по-малко мафиотизирания фонд Икуест със съмнителен източник на капиталите си. В последните няколко дни Бойко Борисов и Жоро Крумов си разменят „любезности“, но виждаме, че фондът все още не е наказан за неизпълнението на ангажиментите си по концесионните договори. Най-вероятно няма и да бъде. Вместо това стоялият половин година полуизгорял хотел „Сердика“ изведнъж е облечен в симпатична дрешка, показваща как ще изглежда бъдещият бизнесцентър.

Вярно, може да си мълчим, когато ни правят за посмешище и се подиграват с нас, но пък за сметка на това от време на време виновниците ни даряват с по някоя красива гледка.

Още за новата инициатива на кмета Борисов за обличане на грозните строежи в красиви рекламни послания – утре.

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: