Мъж на годината

2 01 2008

070523103229_t9lekc4a0_photo_officielle_de_nicolas_sarkozy_prise_le_21_mab_jpg.jpgingres-napoleon.jpg

Как ви се струват един до друг? Впечатляващо, нали!

Да, Никола Саркози, 33-ят президент на Франция е безспорно мъж на годината в световна величина. Може и да не притежава величието на Наполеон, но поне има неговите амбиции.

Само за малко повече от половин година активно управление той успя да увеличи известността на институцията „френски президент“ многократно в световен аспект. Разбира се, навлече си и гнева на опозицията във Франция. И в двата случая чрез намесата по въпроса с българските медицински сестри в Либия и участието на вече бившата първа дама Сесилия в политиката на страната.

Е, последва и ефектен развод, но това едва ли е било чак такъв проблем. По-важен беше новият брак между лидерите на Либия и Франция след подписването на новите междудържавни спогодби. Е, и новата изгора на Сарко не е за изпускане.

Ами, честита нова година, Monsieur President! Още много успехи догодина. Пък току-виж и българският Ви колега се понаучи от Вас и започне да насочва пиарските си дейности и в международен аспект.

P.S. Като си говорим за международна дейност, може би сградата с най-добра новогодишна украса в София тази година е сградата на… Френския културен институт. Франкофонската общност си върши добре работата явно, време е и нашите политици да започнат.

Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: