(Не)Сериозен кандидат ли е Тити?

3 09 2007

titi.jpg

Мнозина бяха изненадани, когато Александър Праматарски представи Константин Папазов – Тити като кандидат на Демократическата партия за София за кметските избори на 28 октомври (При ДарикНюз). Така Тити се превърна в първия обявен съперник на Бойко Борисов за столичното кметско кресло и получи повече време за организиране на кампанията. Тази преднина му бе нужна, заради най-големия недостатък на неговата кандидатура – пълната неопитност на вече бившия треньор на националния отбор по баскетбол в политиката.

Опитът на Демократическата партия да излезе от политическите низини, издигайки кандидатурата на неопитен в политиката, но известен в обществеността кандидат най-вероятно ще се окаже провал. Бойко Борисов също нямаше опит в управлението при спечелването на изборите през 2005 г., но и няма да запомним мандата му с кой знае какви гениални кметски решения. Освен, разбира се, с честото показване по медиите и честите опити за сплашване на опонентите в политическото пространство. В интервютата си досега обаче треньорът не е особено убедителен и залага предимно на нападки срещу Генерала.

Днес кандидатът на БСП Бриго Аспарухов заяви пред БНТ, че няма да пита Кмета за свършеното през мандата му, което пък е коренно с поетия от Папазов маршрут – по 10 въпроса към Борисов всяка седмица до изборите. Факт е обаче, че Генералът така и не взема Тити насериозно и досега отбягва въпросите на баскетспеца. Така единственият човек, срещу който Папазов ще приложи „лична защита“, проявява пренебрежение. И вероятно с право – Тити беше сериозен кандидат, докато беше единственият му противник.

А след като СДС и ДСБ най-накрая обявиха общата си кандидатура – банкерът Мартин Заимов, задачата на Папазов става наистина непосилна. Той вече заяви, че би се оттеглил при обединение на дясното, но едва ли ще го направи. След като вече има кой да събере гласовете на десните в столицата, баскетболният експерт вече изглежда просто екзотика в предизборната надпревара. Да не говорим, че НДСВ все още не са обявили дали ще излязат със собствен кандидат или ще подкрепят някой от настоящите претенденти.

Папазов вече загуби една предварителна битка и тя май наистина показа колко е отдалечен от сърцата на десните „фенове“ в столицата. Иван Бедров пусна в своя блог неотдавна анкета за кметските избори в София. Резултатите сочеха убедителна победа за евентуален кандидат на ДСБ. Днес обаче, след обявяването на съвместната кандидатура на ДСБ и СДС, журналистът пусна нов вариант, който изглежда ще бъде окончателен. Въпросът е обаче колко ще бъдат представителни резултатите, като се има предвид, че блогът се чете предимно от дясномислещи (каквито са и повечето изявяващи се в блогосферата). Досега Тити имаше 5%, да видим сега колко ще са.

И ако ви се струва, че още не съм дал отговор на въпроса си в заглавието, то е, защото той е реторичен. Константин Папазов е най-гениалният български баскетболен треньор, колкото и Бойко Борисов да не иска да признае това. Шансовете му за кметския пост обаче клонят към нулата.

Реклами

Действия

Information

One response

9 09 2007
longanlon

Тити не е по-несериозна кандидатура от Бриго Аспарухов.

Помня, че преди няколко години никой не о признаваше и за баскетболен треньор, смятаха го за луд, защото само крещеше и се пенеше около линията (и аз мислех така). Само че Г. Младенов, най-добрия ни баскетболист тогава, отказваше да подпише с който и да е отбор, ако Тити не стане негов старши треньор… За една година Тити стана шампион, а на следващата бе избран за треньор на националния отбор.

Не, че баскетбола и кметуването са едно и също, просто искам да кажа, че въпреки, че дава вид на буйстващ луд, той никак не е глупав.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: